About

 “De uit Arnhem afkomstige singer-songwriter Aniek Maren schrijft zelf al haar nummers. Ze begeleidt zichzelf daarbij op gitaar en ze zingt over alle goede dingen in het leven en de scherpe randjes die het met zich mee brengt. Aniek Maren heeft een zeer aangenaam zwoel stemgeluid, hees als ‘t moet en loepzuiver de hoogte in.” (www.arnhemsmuziekplatform.nl)

Al jaren leeft Aniek Maren voor de muziek. Met veel verschillende muzikanten stond ze op het podium, van kleine kroegjes tot grote zalen, van jamsessies tot festivals, in binnen- en buitenland.

Zo tourde ze door Duitsland, Zwitserland en Italië, speelde ze tijdens festivals zoals de Horizontoer en de Uitboulevard en was ze support act voor onder andere Minor Majority (Noorwegen), Wallis Bird (Ierland) en Signe Tollefsen.
Ook was ze te gast in verschillende radio programma’s waaronder Music Matters van Radio 2 en werd ze door Eyeworks Duitsland gefilmd voor een nieuw tv format en speelde ze in zalen zoals Paradiso en Luxor Live.

Sinds een aantal jaar is Aniek als singer/songwriter bezig en treedt ze op met haar eigen band met wie ze haar zelf geschreven nummers speelt.
De band bestaat uit Aniek Maren (zang/gitaar), Bram de Gruijter (gitaar), Mark de Groot (gitaar), Bub Boelens (bas) en Florian Hoefnagels (drums).

In 2012 is ze samen met Jaap Berends bezig geweest met het opnemen van haar debut album dat op 25 april 2013 uit is gekomen bij het Berlijnse label Bosrecords.
Het resultaat is een cd met 10 nummers die gaan over de liefde, het leven, verdriet en melancholie, geschreven recht vanuit het hart.

De afgelopen jaren tourde Aniek Maren door Nederland met haar met haar nieuwe solo programma. Gewapend met zang, gitaar en loopplayer speelt ze catchy popsongs en intieme luisterliedjes.