Your Song

Op Facebook en Twitter kon je al het een en ander voorbij zien komen over het project waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest.

Een tijd geleden ben ik gevraagd om mee te doen aan Your Song powered bij Humanism.
In dit project worden (ex-)militairen gekoppeld aan singer/songwriters die een nummer schrijven over wat deze (ex-)militairen hebben meegemaakt.

Ik mocht een nummer schrijven over het verhaal van Johan de Jonge die mij vertelde over zijn tijd in Bosnië, de terugkeer naar huis en uiteindelijk ook weer de terugkeer naar Bosnië jaren later. Het was erg indrukwekkend om zo’n heftig verhaal van iemand persoonlijk te horen en erg bijzonder om daar een nummer over te schrijven.

Inmiddels hebben Johan en ik elkaar voor de tweede keer ontmoet en heb ik het nummer Eyes Open Wide voor hem gespeeld. Hij had het nog niet gehoord dus het was best spannend om het zo 1 op 1 voor hem te spelen. Maar missie geslaagd!

Alles is opgenomen en er komt nog een soort clip/registratie van, maar ook Tv Gelderland was erbij en heeft gefilmd, hier kan je het item bekijken en alvast wat horen van Eyes Open Wide.

En houd ook vooral Your Song in de gaten, er gaan nog veel meer mooie dingen gebeuren!